2018. június 19., kedd
Preview

Jóga

A Yoga Flow egy dinamikus jógairányzat, mely a test, az elme és a lélek hármas egységének harmóniájára törekszik. A test folyamatos mozgását összehangoljuk a légzéssel és közben az elmét is ugyan erre, vagyis magára a gyakorlásra, a testre és a légzésre irányítjuk. 


A klasszikus elemeket (ászanának) összefűzzük akár egész gyakorlatsorrá, melyek között gyakran használunk egy átkötő gyakorlatsort, úgynevezett „Vinyászát” ami leginkább a Napüdvözlet (Szúrja Namaszkár) sorozathoz hasonlít.


Fizikai értelemben kihívást jelent ez az óra, mentálisan azonban tökéletesen ellazít, kikapcsol, relaxál. Pozitívan hat az emésztése, a szív- és érrendszerre, méregtelenítő hatású.


A Yoga Flow gyakorlása alkalmas a gerinc karbantartására (teljes átmozgatása, rugalmasságának megőrzése), a rossz tartásból, az ülőmunkából adódó hát- és derékproblémák megszüntetésére.

Célja az erő és hajlékonyság fejlesztése, a megrövidült izmok nyújtása; az állóképesség, egyensúlyérzék fejlesztése.  


A Yoga Flow dinamizmusa hűen tükrözi a körülöttünk lévő világot, ahol minden állandó mozgásban van. Megtanít arra, hogyan kezeld a változásokat könnyedén úgy, hogy közben megleld a belső békédet és visszatérj az egyensúly állapotába, fizikai és lelki síkon egyaránt.


A gyakorlás mindig az óra résztvevőinek igényéhez igazodik, lehetőségeket kínál kezdőbb és haladóbb jelenlévők számára. Kortól és nemtől függetlenül mindenki számára ajánlott mozgásforma és  kiegészítője lehet bármely sportnak. 

Oktató

Órák

Kertészné Bencze Kata
2018. június 21., csütörtök
09:00
2018. június 24., vasárnap
19:00
2018. június 21., csütörtök
Kertészné Bencze Kata
09:00
2018. június 24., vasárnap
Kertészné Bencze Kata
19:00