2020. június 6., szombat
Ez az óratípus megszűnt a Sugár Fitnessben!
Preview

Jóga

A Yoga Flow egy dinamikus jógairányzat, mely a test, az elme és a lélek hármas egységének harmóniájára törekszik. A test folyamatos mozgását összehangoljuk a légzéssel és közben az elmét is ugyan erre, vagyis magára a gyakorlásra, a testre és a légzésre irányítjuk. 


A klasszikus elemeket (ászanának) összefűzzük akár egész gyakorlatsorrá, melyek között gyakran használunk egy átkötő gyakorlatsort, úgynevezett „Vinyászát” ami leginkább a Napüdvözlet (Szúrja Namaszkár) sorozathoz hasonlít.


Fizikai értelemben kihívást jelent ez az óra, mentálisan azonban tökéletesen ellazít, kikapcsol, relaxál. Pozitívan hat az emésztése, a szív- és érrendszerre, méregtelenítő hatású.


A Yoga Flow gyakorlása alkalmas a gerinc karbantartására (teljes átmozgatása, rugalmasságának megőrzése), a rossz tartásból, az ülőmunkából adódó hát- és derékproblémák megszüntetésére.

Célja az erő és hajlékonyság fejlesztése, a megrövidült izmok nyújtása; az állóképesség, egyensúlyérzék fejlesztése.  


A Yoga Flow dinamizmusa hűen tükrözi a körülöttünk lévő világot, ahol minden állandó mozgásban van. Megtanít arra, hogyan kezeld a változásokat könnyedén úgy, hogy közben megleld a belső békédet és visszatérj az egyensúly állapotába, fizikai és lelki síkon egyaránt.


A gyakorlás mindig az óra résztvevőinek igényéhez igazodik, lehetőségeket kínál kezdőbb és haladóbb jelenlévők számára. Kortól és nemtől függetlenül mindenki számára ajánlott mozgásforma és  kiegészítője lehet bármely sportnak.